Erik ten Hag open over interesse en contact Ajax: 'Waarom niet?'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Erik ten Hag open over interesse en contact Ajax: 'Waarom niet?'

Erik ten Hag met de schaal na het kampioenschap in 2022
Erik ten Hag met de schaal na het kampioenschap in 2022ANP
Erik ten Hag heeft in gesprek met Viaplay een boekje opengedaan over de geruchten over een mogelijke terugkeer naar Ajax. De 54-jarige oefenmeester van Manchester United bagatelliseert enige mogelijkheden op een voorlopige terugkeer.

Ten Hag vertrok in 2022 bij Ajax na vier succesvolle seizoenen. Bij Manchester United ligt de Tukker echter vaak onder vuur en dreigt de ploeg Champions League-voetbal mis te lopen. Tegenover Viaplay legt hij zijn huidige contract uit.

"Feit is dat ik hier nog een contract heb voor een jaar. Ik heb bewust getekend en ben niet iemand die zomaar wegloopt. Dus ik ga ervan uit dat ik volgend seizoen bij Manchester United ben."

"Is er contact geweest met Ajax? Nee."

Terugkeer naar Ajax

Een terugkeer naar Amsterdam zet Ten Hag echter niet helemaal uit zijn hoofd: "Waarom niet? Ik heb een heel goede periode gehad bij Ajax en heb er op een heel prettige manier kunnen werken. Het is een fascinerende club waar heel veel mogelijkheden liggen."

Erik ten Hag met de kampioensschaal in 2022
Erik ten Hag met de kampioensschaal in 2022ANP

Zijn toekomst ziet Ten Hag in ieder geval nu nog bij Manchester United, ondanks alle geruchten over zijn vertrek. "Ik heb nooit iets anders gezegd. Er is ook nooit iets anders gezegd. Er is een verandering geweest in leiderschap en management van de club, ook in de structuur."

"Maar nogmaals, ik werk heel goed samen met deze mensen. Je kunt er zeker van zijn dat we dagelijks met elkaar praten over volgend seizoen."

Arne Slot

Arne Slot staat naar verluidt op het punt naar Liverpool te vertrekken. Ten Hag is blij voor zijn collega en noemt het erkenning voor Slot's werk bij Feyenoord.

Erik ten Hag en Arne Slot na Ajax-Feyenoord in maart 2022
Erik ten Hag en Arne Slot na Ajax-Feyenoord in maart 2022Profimedia

"Het is geweldig voor hem. Het is een bevestiging van zijn kwaliteiten. Het is erkenning als je wordt gevraagd voor de Premier League bij een club als Liverpool, die zo'n geweldige historie heeft, zowel langer als korter geleden."

"Hij gaat naar een geweldige club met een geweldige fanbase. Het is een geweldige erkenning voor Arne en goed voor het Nederlands voetbal en trainersgilde."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen