'Ajax meldt zich in Spanje voor strijd om gewilde Zweedse middenvelder'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

'Ajax meldt zich in Spanje voor strijd om gewilde Zweedse middenvelder'

Williot Swedberg en Jørgen Strand Larsen bij Celta de Vigo
Williot Swedberg en Jørgen Strand Larsen bij Celta de VigoAFP
Het Spaanse blad Relevo meldt dat Ajax geïnteresseerd is in Williot Swedberg (20). De Zweedse middenvelder van Celta de Vigo moet de Amsterdammers komende zomer komen versterken, maar is niet de enige kaper op de kust.

Celta Vigo moet een aantal spelers verkopen om ruimte te maken voor nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen. De ploeg van voormalig Real Madrid- en Liverpool-trainer Rafael Benitez vocht zich de laatste weken uit de degradatiezone en verdedigt een voorsprong van vijf punten ten opzichte van nummer 18 Cádiz.

Ajax is naar verluidt bereid om meer te bieden dan Celta Vigo voor de middenvelder betaalde in de zomer van 2022, toen Swedberg voor 5 miljoen euro overkwam van Hammarby, maar lijkt niet bereid meer dan 10 miljoen euro op tafel willen te leggen.

De statistieken van Swedberg
De statistieken van SwedbergFlashscore

Ajax staat echter niet als enige te jagen op de handtekening van de Zweedse jeugdinternational. Naar verluidt houden veel clubs in Europa de situatie van Swedberg bij Celta in de gaten.

In zijn twee seizoenen bij Celta kwam de 1,87m lange aanvallend middenvelder tot 23 wedstrijden, waarvan 12 in het huidige jaargang, 4 goals en 1 assist in alle competities. Swedberg is vijfvoudig international van Zweden O21.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen