"Bedankt, Marco!": Emotionele Reus neemt afscheid in stijl met spectaculair doelpunt

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

"Bedankt, Marco!": Emotionele Reus neemt afscheid in stijl met spectaculair doelpunt

Marco Reus voor de wedstrijd tegen Darmstadt
Marco Reus voor de wedstrijd tegen DarmstadtProfimedia
Marco Reus kreeg een emotioneel afscheid tijdens zijn 294e en laatste optreden voor Borussia Dortmund in de Bundesliga. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd op speeldag 34 tegen het gedegradeerde Darmstadt 98 overhandigden vertegenwoordigers van de club onder leiding van algemeen directeur Hans-Joachim Watzke hem een grote bos bloemen en een portret, waarna Reus werd bejubeld door de fans in het stadion. Kort voor de aftrap werd op het zuiderterras ook een grote choreo met het nummer elf en een "Bedankt, Marco!" spandoek gepresenteerd.

Reus zorgde in de 38e minuut af met een fraaie vrije trap voor de kers op de taar van zijn afscheidswedstrijd. Eerder in de wedstrijd leverde hij ook al een assist op onze landgenoot Ian Maatsen. De oud-international van Duitsland, wiens contract in de zomer afloopt en niet wordt verlengd, speelde aanvankelijk tot begin 2005 als jeugdspeler voor zijn favoriete club.

Marco Reus: Stoppen bij Ahlen en Gladbach

Na periodes bij Rot Weiss Ahlen en Borussia Mönchengladbach keerde hij in 2012 eindelijk terug bij BVB, waar hij sindsdien twee keer de DFB Pokal won. Reus verlaat de club na de Champions League-finale tegen Real Madrid op 1 juni. "Hij zal een gat achterlaten", benadrukte Dortmunds sportief directeur Sebastian Kehl eerder in een interview met Ruhr Nachrichten.

Naast Reus werd er ook afcheid genomen van de twee rechtsbacks Marius Wolf en Mateu Morey en talentencoach Otto Addo. Wolf verhuisde in de zomer van 2018 van Eintracht Frankfurt naar BVB, maar maakte nooit echt indruk. Mede daarom werd hij in 2019/20 uitgeleend aan Hertha BSC en het seizoen daarop aan 1. FC Köln. Morey speelde sinds 2019 voor de Black & Yellows, maar maakte door pech met blessures slechts een paar optredens in vijf jaar tijd. Addo wordt bondscoach van Ghana.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen