Real Madrid is kampioen: de vijf belangrijkste zeges uit het 36e kampioensjaar

Meer

Jude Bellingham, Joselu en Vinícius Jr. vieren een treffer
Jude Bellingham, Joselu en Vinícius Jr. vieren een trefferAFP
Real Madrid is voor de 36e keer in de clubhistorie landskampioen van Spanje geworden. Na eerder op zaterdag Cádiz met 3-0 te hebben verslagen, verspeelde FC Barcelona op bezoek bij Girona punten, waardoor het gat met de Koninklijken onoverbrugbaar was. Flashscore kijkt terug naar de vijf belangrijkste zeges uit het kampioensjaar van Real Madrid.

30 september 2023: Girona 0-3 Real Madrid

De Catalanen hadden zes keer op rij gewonnen en waren nog steeds ongeslagen, maar de ploeg van Ancelotti veegde Montilivi van de kaart dankzij doelpunten van Joselu, Aurélien Tchouaméni en Jude Bellingham. De thuisploeg stond al voor op de ranglijst voordat er ook maar een bal was getrapt en dat zorgde voor een verrassende inhaalrace aan de top van het klassement, hoewel de ploeg van Míchel Sánchez hun uitstekende vorm voortzette... tot het bezoek aan het Santiago Bernabéu (4-0).

28 oktober 2023: Barcelona 1-2 Real Madrid

De blaugranas begonnen stormachtig aan El Clásico toen Ilkay Gündogan in de eerste helft een foutieve pass van de Real-verdediging in het strafschopgebied veroverde en Kepa Arrizabalaga gemakkelijk kon passeren. Toen verscheen de eerder genoemde Bellingham echter op het toneel met die frisheid die geleidelijk is verwaterd en werd de grote held van de wedstrijd dankzij een fantastische dubbel. Het Estadi Olímpic Lluís Companys verruilde euforie en vreugde voor stilte en frustratie.

21 december 2023: Alavés 0-1 Real Madrid

Ze zeggen dat je kampioen wordt tegen de 'kleintjes'. De context van het uitduel bij Alavés was ook speciaal omdat beide voor de laatste keer speelden voor het begin van 2024. Real's uitoverwinning kwam onder zeer specifieke omstandigheden: Nacho Fernández kreeg in de 54e minuut een directe rode kaart voor een harde tackle en uit een hoekschop in de blessuretijd (92') werd Lucas Vázquez dé held van de uiteindelijke kampioen door de volle buit te verzekeren voor Real met een rake kopbal.

21 januari 2024: Real Madrid 3-2 Almería

Real Madrid bezorgde de trouwe thuisfans een meer dan stressvolle middag op een koude dag in januari. De fans werden verwend met koud zweet, zenuwen, wanhoop... en natuurlijk een grote dosis scheidsrechterlijke controverse. Hekkensluiter Almería ging de rust in met een voorsprong van twee doelpunten dankzij goals van Largie Ramazani en Edgar González, maar dat mocht niet baten na de beslissende treffer van Dani Carvajal in de 99e minuut, toen het duel al bijna beslist was.

21 april 2024: Real Madrid 3-2 Barcelona

De ploeg van Xavi Hernandez arriveerde in het Bernabeu met acht punten achterstand en zat in de put na hun uitschakeling in de Champions League... terwijl hun tegenstanders vol goede moed waren nadat ze het oppermachtige Manchester City hadden geëlimineerd. De Culés namen twee keer de leiding, maar het goede werk van Lucas Vázquez, het opportunisme van Jude Bellingham en enkele controversiële beslissingen maakten het eindresultaat mogelijk.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?