Real Madrid na eclatante zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

Meer

Brahim, Modric en Bellingham vieren Bellingham's 2-0
Brahim, Modric en Bellingham vieren Bellingham's 2-0AFP
Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

Real speelde niet met het sterkste team. De club hoopt zich woensdag ten koste van Bayern München te plaatsen voor de finale van de Champions League. Het eerste duel in Duitsland eindigde in 2-2.

Brahim Díaz opende kort na rust, op aangeven van Luka Modric, de score. De tweede treffer kwam op naam van Jude Bellingham, die halverwege de tweede helft in de ploeg kwam en kort daarna doel trof. Voor Bellingham betekende het zijn achttiende doelpunt dit seizoen in de competitie. Alleen Artem Dovbyk van Girona was met negentien doelpunten vaker trefzeker.

Flashscore's rapportcijfers
Flashscore's rapportcijfersFlashscore

De 20-jarige Bellingham is de eerste speler onder de 21 jaar die minimaal achttien keer scoort in La Liga sinds Sergio Agüero in het seizoen 2007/2008, voor Atlético Madrid.

In blessuretijd bepaalde Joselu de eindstand op 3-0. Doelman Thibaut Courtois maakte na een lange blessureperiode zijn rentree in de basis bij Real Madrid.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?