Juve-trainer Allegri verwacht een hongerig, boos AS Roma na Europese nederlaag

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Juve-trainer Allegri verwacht een hongerig, boos AS Roma na Europese nederlaag

Massimiliano Allegri hoopt in Rome de punten te behalen die Juventus nodig heeft om een Champions League-plek veilig te stellen
Massimiliano Allegri hoopt in Rome de punten te behalen die Juventus nodig heeft om een Champions League-plek veilig te stellenProfimedia
Juventus en AS Roma zijn in de Serie A verwikkeld in de strijd om kwalificatie voor de Champions League, en treffen elkaar zondag in de 35e speelronde. Na de nederlaag van laatstgenoemde in Europa verwacht Massimiliano Allegri een ploeg te treffen die hongerig is om terug te slaan, zo zei de Juve-coach zaterdag.

Roma, dat donderdag de thuiswedstrijd van de halve finale van de Europa League met 2-0 verloor van de Duitse kampioen Bayer Leverkusen, staat vijfde na één overwinning in drie competitiewedstrijden. “We zullen door donderdag een boos Roma treffen dat zich terug wil vechten naar de top-vier posities en we zullen een goede wedstrijd van onze kant nodig hebben”, vertelde Allegri op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van zondag in Rome. “Roma is sterk, ze doen het erg goed. Het wordt een fascinerende wedstrijd, maar moeilijk en ingewikkeld.”

Juventus staat derde ondanks hun dramatische inzinking in de tweede seizoenshelft en een overwinning zondag zou hun Champions League-plaats veiligstellen. De ploeg van Allegri verloor één keer in de eerste helft van de campagne, maar leed vier nederlagen in het tweede deel en heeft in de afgelopen acht wedstrijden slechts één overwinning geboekt. “In de eerste helft scoorden we 46 punten, in de tweede lukte het niet wat we in de eerste helft deden, we hebben het veel slechter gedaan”, zei Allegri. “We zijn dicht bij het doel en we moeten gefocust blijven. Totdat we mathematische zekerheid hebben, moeten we voorzichtig zijn. Voetbal zorgt altijd voor verrassingen.”

De vorm van Juventus over de afgelopen 20 wedstrijden
De vorm van Juventus over de afgelopen 20 wedstrijdenFlashshare

De Rossi

Daniele De Rossi heeft het seizoen van Roma getransformeerd sinds hij het in januari overnam van Jose Mourinho, toen de club negende stond, en Allegri was vol lof over de jonge manager: “Daniele bracht enthousiasme en luchthartigheid, ondanks het uitstekende werk van Mourinho, in voetbal vergeet je snel, maar Roma heeft twee Europese finales gespeeld in twee jaar. Daniele is jong, hij begint net en hij kan een goede carrière tegemoet gaan. Ik heb met zijn vader gespeeld bij Livorno, in 1986. Alberto's spelerscarrière liep ten einde, een geweldig persoon.”

De Serie A krijgt volgend seizoen vijf Champions League-plekken. Juventus heeft 65 punten, één voor op Bologna dat een wedstrijd meer gespeeld heeft, met Roma op 59 punten. Atalanta staat zesde, twee punten achter Roma en heeft nog een wedstrijd tegoed.

De plekken 3 tot 7 van de huidige Serie A ranglijst
De plekken 3 tot 7 van de huidige Serie A ranglijstFlashshare
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen