Ipswich behaalt back-to-back promoties en is na 22 jaar terug in de Premier League

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Ipswich behaalt back-to-back promoties en is na 22 jaar terug in de Premier League

Omari Hutchinson van Ipswich Town viert het scoren van de 2-0
Omari Hutchinson van Ipswich Town viert het scoren van de 2-0AFP
Ipswich Town heeft de tweede plaats in de Championship en daarmee directe promotie naar de Premier League voor volgend seizoen opgeëist na een 2-0 overwinning op Huddersfield op de laatste dag van het seizoen op zaterdagmiddag.

Ipswich en Leeds streden nog om de laatste plaats, terwijl Leicester al bevestigd was als kampioen. De ploeg van Kieran McKenna had slechts een punt nodig in hun laatste wedstrijd, of Leeds moest punten laten liggen in hun wedstrijd tegen Southampton - wat eveneens gebeurde door een 1-2 overwinning van de Saints.

Doelpunten van Wes Burns en Omari Hutchinson bezorgden Ipswich de overwinning in een uitgelaten Portman Road Stadium. De resultaten betekenen dat Leeds met Southampton, West Brom en Norwich de play-offs in gaat voor het laatste Premier League-ticket.

Fans van Ipswich Town tonen hun steun
Fans van Ipswich Town tonen hun steunAFP

Het zal de eerste keer zijn dat ze weer op het hoogste niveau van Engeland spelen sinds het seizoen 2001/02, toen de club naar het derde niveau van de voetbalpiramide zakte door dreigende bewindvoering en financiële onrust.

The Tractor Boys worden het eerste team dat back-to-back promoties behaalt van League One naar de Premier League sinds Southampton deze prestatie neerzette in 2012. Door de overwinning van Ipswich is Huddersfield ook veroordeeld tot degradatie naar League One, waar ze gezelschap krijgen van Birmingham en het al gedegradeerde Rotherham.

Statistieken Ipswich - Huddersfield
Statistieken Ipswich - HuddersfieldFlashshare
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen