Arsenal houdt de druk op Manchester City met overwinning tegen Bournemouth

Meer

Leandro Trossard en Declan Rice waren wederom belangrijk voor Arsenal
Leandro Trossard en Declan Rice waren wederom belangrijk voor ArsenalAFP
Arsenal heeft weer een horde genomen in hun jacht op de Premier League-titel met een 3-0 overwinning op Bournemouth in hun voorlaatste thuiswedstrijd op zaterdag om de druk op Manchester City op te voeren.

Een penalty kort voor rust, benut door Bukayo Saka, bracht Arsenal op voorsprong. Leandro Trossard zorgde voor opluchting in het Emirates Stadium met een tweede doelpunt na 70 minuten en Declan Rice voegde de derde toe diep in de blessuretijd. Door de overwinning staat Arsenal nu op 83 punten uit 36 wedstrijden en kampioen City op 79 uit 34, in aanloop naar hun thuiswedstrijd met Wolverhampton Wanderers op zaterdag.

Bournemouth had reden om zich gekrenkt te voelen toen de strafschop voor Arsenal werd bevestigd na een lange VAR-controle en ze ook een doelpunt afgekeurd zagen worden in de tweede helft na weer een VAR-controle. Gabriel scoorde ook een doelpunt voor Arsenal dat werd  afgekeurd, maar op dat moment waren de punten al binnen voor de ploeg van Mikel Arteta, die stevig in de race is om de eerste Premier League-titel in 20 jaar te veroveren.