Heracles heeft aan één punt genoeg om zich te verzekeren van handhaving in de Eredivsie

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Heracles heeft aan één punt genoeg om zich te verzekeren van handhaving in de Eredivsie

David Min was in zijn laatste twee duels betrokken bij vier goals (D3, A1). 
David Min was in zijn laatste twee duels betrokken bij vier goals (D3, A1). Profimedia
Heracles heeft net als twee seizoenen geleden nog drie mogelijkheden om zich veilig te spelen in aanloop naar de 32e speelronde.

Heracles

Heracles is ondanks de twee recente nederlagen nog altijd zo goed als zeker van handhaving, al weten ze in Almelo als geen ander dat je nergens vanuit mag gaan voor het officieel is. Heracles stond exact twee jaar geleden na 31 speelronden immers nog acht punten boven de gevarenzone, maar degradeerde toen uiteindelijk wel naar de Keuken Kampioen Divisie.

De voorsprong bedraagt momenteel zeven punten, maar Heracles heeft aan een remise voldoende om zich te verzekeren van nog een jaar op het hoogste niveau, want de tegenstander van dit weekeinde is de huidige nummer zestien RKC Waalwijk. Als Heracles zich handhaaft, kan het naar alle waarschijnlijkheid ook volgend seizoen beschikken over scherpschutter Jizz Hornkamp. De spits, die dit kalenderjaar al tien competitiedoelpunten voor zijn rekening nam, gaf deze week aan zijn werkgever deze zomer trouw te willen blijven.

De laatste onderlinge duels
De laatste onderlinge duelsFlashsha.re

RKC

RKC maakte afgelopen weekeinde voor de derde speelronde op rij twee doelpunten, maar sleepte ditmaal in tegenstelling tot de twee 3-2 nederlagen van daarvoor wel een punt uit het vuur. Zo blijft het ontzettend spannend in de kelder van de competitie, waar RKC maar één punt verwijderd staat van het veilige Excelsior. Wat wel in het nadeel spreekt van de Waalwijkers is dat ze nog twee uitwedstrijden voor de boeg hebben en die leveren de laatste tijd maar weinig succes op.

Van de laatste zeven uitduels gingen er zes verloren (G1), terwijl RKC ook maar één van de laatste elf uitduels in Almelo wist te winnen (G2, V8). Aan de resultaten van de recente ontmoetingen met Heracles valt op dat de teams over het algemeen aardig aan elkaar gewaagd zijn, maar dat niet vaak laten zien binnen 90 minuten. Zo wonnen ze beide vier van de laatste acht onderlinge duels, maar hebben ze al meer dan 10 jaar niet meer gelijkgespeeld.

Spelers om in de gaten te houden

Marko Vejinovic was in twee van zijn laatste drie duels betrokken bij een doelpunt (D1, A1). David Min was in zijn laatste twee duels betrokken bij vier goals (D3, A1). 

Hot stat: RKC slaagde er in 22 van de laatste 23 officiële uitwedstrijden het doel niet schoon te houden.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen