Feyenoord telt thuis tegen PEC Zwolle af naar het afscheid van trainer Arne Slot

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Feyenoord telt thuis tegen PEC Zwolle af naar het afscheid van trainer Arne Slot

Bram van Polen is bij PEC Zwolle bezig aan zijn veertiende en laatste seizoen in het profvoetbal
Bram van Polen is bij PEC Zwolle bezig aan zijn veertiende en laatste seizoen in het profvoetbalProfimedia
Feyenoord is en blijft de nummer 2 van de ranglijst in de Eredivisie en heeft alleen nog een puntenrecord om voor de spelen. PEC Zwolle is veilig en komt zondagavond om 20.00 uur ontspannen naar De Kuip in Rotterdam.

Feyenoord is bezig aan de afscheidstournee van trainer Arne Slot die na afloop van het seizoen naar Liverpool zal vertrekken. De succestrainer van de Rotterdammers kende drie succesjaren in De Kuip en moet de titel dit jaar aan PSV laten. De tweede plek op de ranglijst is er één met een gouden randje, ook al omdat er deelname aan de groepsfase van de UEFA Champions League aan gekoppeld is.

De laatste maanden heeft Feyenoord een heel klein steekje laten vallen met het gelijkspel bij FC Volendam en verder inmiddels viermaal achter elkaar gewonnen. De monsterzege op Ajax en de uitzege bij Fortuna waren de opmaat naar de KNVB-bekerwinst in eigen stadion. Vervolgens werd Go Ahead Eagles verslagen. De komende weken volgt nog een rematch tegen NEC en tenslotte is Excelsior-thuis de echte uitzwaaiwedstrijd.

Tegenstander

PEC Zwolle heeft de afgelopen week gevierd dat het zich als promovendus handhaaft op het hoogste niveau. Dat zal het komend seizoen gaan doen zonder routinier Bram van Polen die een punt zet achter zijn zeer clubtrouwe loopbaan. De verdediger is voor het veertiende achtereenvolgende seizoen actief voor ‘zijn’ Zwolle en gaat op zijn 38ste andere dingen doen dan topsport.

Van de promovendi PEC, Almere en Heracles is PEC Zwolle tot dusver de meest succesvolle van deze voetbaljaargang in de Eredivisie. Het team van Johnny Jansen heeft 35 punten uit 31 wedstrijden. Dan is één meer dan Almere dat 34 uit 32 heeft. Heracles had na 31 wedstrijden 32 wedstrijdpunten. De komende weken gaat PEC nog op bezoek bij degradatiekandidaat RKC, voordat de Overijsselse clash PEC-Twente het seizoen afsluit.

Recente duels tussen Feyenoord en PEC Zwolle
Recente duels tussen Feyenoord en PEC ZwolleFlashsha.re

Spelers om in de gaten te houden

Bij Feyenoord is Santiago Gimenez (D21, A5) de topscorer die al droog staat sinds 10 maart 2023, toen hij scoorde tegen Heracles. Lennart Thy (D12, A2) heeft er bij Zwolle al twaalf inliggen en maakte er drie in de laatste zes duels.

Hot stat: in de afgelopen tien Eredivisiewedstrijden van PEC Zwolle op bezoek bij Feyenoord, kwamen de gasten niet tot scoren.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen