FC Volendam probeert degradatie uit te stellen in thuisduel met Ajax

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

FC Volendam probeert degradatie uit te stellen in thuisduel met Ajax

Chuba Akpom redde voor Ajax een punt in de thuiswedstrijd tegen Excelsior
Chuba Akpom redde voor Ajax een punt in de thuiswedstrijd tegen ExcelsiorANP
FC Volendam speelt zondagmiddag om 14.30 uur in eigen stadion met als doel de aanstaande degradatie nog minimaal één week uit te stellen. Tegenstander Ajax heeft de punten hard nodig om deelname aan de play-offs af te dwingen.

FC Volendam kan op de 32ste speeldag degraderen en moest in de thuiswedstrijd tegen Ajax de prestatie van RKC Waalwijk van eerder op de middag minimaal evenaren om nog een theoretische kans te houden op deelname aan de play-offs om handhaving. Het doelsaldo van FC Volendam (-45) ten opzichte van Excelsior (-20) en RKC (-21) is echter zoveel slechter dat een verlies tegen Ajax degradatie feitelijk onafwendbaar maakt.

Sinds de thuiszege op RKC Waalwijk heeft Volendam twee uitwedstrijden bij Excelsior en Sparta in Rotterdam verloren en staat de ploeg voor een bijna onmogelijke opgave. Mocht er een resultaat gepakt worden tegen Ajax, dan zal er ook uit bij FC Twente nog moeten worden gewonnen om thuis tegen Go Ahead Eagles op de laatste speeldag nog ergens voor te spelen.

Tegenstander

Ajax heeft het zichzelf in de afgelopen competitiewedstrijd tegen Excelsior weer onnodig moeilijk gemaakt door thuis in de eigen Johan Cruijff ArenA met 2-2 gelijk te spelen. Daardoor is het nog altijd ongemeen spannend in de strijd om plek 5 en deelname aan Europees voetbal in het seizoen 2024/2025. Ajax heeft na 31 speelronden 49. NEC (47), Utrecht (46), Sparta (43) en Go Ahead (43) zijn in de achtervolging.

De Amsterdamse ploeg kan het dramatische seizoen nog enigszins met een gerust hart afsluiten als gewonnen wordt in het drieluik Volendam-uit, Almere-thuis en Vitesse-uit. Toch zijn de laatste weken ook de op papier kleinere tegenstander bananenschillen gebleken voor de manschappen van trainer John van ’t Schip, die hoopt op zondag 19 mei in speelronde 34 zijn missie te kunnen afronden zonder play-offs als toetje.

Recente ontmoetingen tussen Volendam en Ajax
Recente ontmoetingen tussen Volendam en AjaxFlashsha.re

Spelers om in de gaten te houden

Volendam-spits Robert Mühren (D8) was in de vorige thuiswedstrijd tweemaal trefzeker. Bij Ajax redde Chuba Akpom (D10, A1) een punt in de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Hot stat: FC Volendam won op 12 april 1994 voor het laatst een officiële wedstrijd van Ajax. Het was één van de drie zeges van de thuisclub (G4, V19).

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen