FC Utrecht thuis tegen Vitesse op weg naar thuisvoordeel play-offs

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

FC Utrecht thuis tegen Vitesse op weg naar thuisvoordeel play-offs

Sam Lammers van FC Utrecht scoorde zevenmaal op een rij
Sam Lammers van FC Utrecht scoorde zevenmaal op een rijProfimedia
FC Utrecht trapt vanmiddag om 14.30 uur in het eigen Stadion Galgenwaard af tegen degradant Vitesse. De thuisclub is op weg naar de play-offs en maakt nog een kans op de vijfde plek van de ranglijst.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft FC Utrecht de zekerheid dat het minimaal zal deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. In de slotfase van de competitie hebben de mannen van Ron Jans nog een kans op directe plaatsing voor Europees voetbal, maar daarbij is het dan wel afhankelijk van de prestaties van de concurrentie uit Amsterdam en Nijmegen.

Wat FC Utrecht nog wel helemaal in eigen hand heeft, is het afdwingen van thuisvoordeel in de halve finales van de play-offs. De nummers 6 en 7 van de eindranglijst spelen immers thuis in het ultrakorte format van de play-offs. FC Utrecht is inmiddels vier duels ongeslagen (W3, G1) en heeft in de laatste twee speelrondes nog een thuisduel met Sparta en een uitduel met AZ voor de boeg.

Tegenstander

Vitesse weet al dat het is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie en presteerde het vorige week om via winst op Fortuna Sittard het negatieve puntenaantal om te buigen naar een positief saldo van twee. Als we de straf van achttien punten buiten beschouwing laten, heeft Vitesse nu zelfs weer één punt meer dan FC Volendam. Toch zal Vitesse als allerlaatste eindigen.

In de afgelopen dagen is er een heuse reddingsactie op touw gezet voor de club uit Arnhem. Binnen een tijdsbestek van 24 uur werd er meer dan één miljoen euro opgehaald door middel van een crowdfunding. In de laatste twee speelronden gaat Vitesse op bezoek bij sc Heerenveen en krijgt het in de laatste speelronde bezoek van Ajax in een ongetwijfeld bomvol en uitverkocht Gelredome.

Recente ontmoetingen tussen Utrecht en Vitesse
Recente ontmoetingen tussen Utrecht en VitesseFlashsha.re

Spelers om in de gaten te houden

Niet voor het eerst was Sam Lammers (D9, A3) bij FC Utrecht belangrijk. Hij scoorde zevenmaal op een rij. Bij Vitesse was Paxten Aaronson (D4) tweemaal trefzeker tijdens de thuiszege op Vitesse.

Hot stat: in het seizoen 2005/2006 eindigde RBC Roosendaal op de laatste plek van de ranglijst met 9 punten. Vitesse kan maximaal nog 11 punten behalen.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen