Pep Guardiola tipt Engeland voor EK en trekt vergelijking met Manchester City

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Pep Guardiola tipt Engeland voor EK en trekt vergelijking met Manchester City

Pep Guardiola gelooft dat Engeland een goede kans maakt het aankomende EK te winnen
Pep Guardiola gelooft dat Engeland een goede kans maakt het aankomende EK te winnenAFP
Manchester City manager Pep Guardiola heeft gezegd dat Engeland dit jaar het Europees Kampioenschap kan winnen en een einde maken aan hun reeks van missers in grote competities.

Onder Gareth Southgate bereikte Engeland de halve finales van het WK 2018 en de kwartfinales van het WK 2022, evenals de finale van het EK 2020, waar ze verloren van ItaliëGuardiola zei dat de prestaties van Engeland overeenkwamen met die van Manchester City in de Champions League, die ze vorig seizoen voor het eerst wonnen na jaren van diepe runs zonder succes.

"Het nationale team? Echt goed. Maar het is niet alleen het talent van de spitsen, het is het hele pakket, de hele groep. Gareth weet perfect wat hij moet doen," vertelde Guardiola aan verslaggevers voorafgaand aan de Premier League-wedstrijd van zijn team tegen Wolverhampton Wanderers.

"Ik heb het gevoel, iedereen heeft het gevoel, dat het Engelse nationale team, tijdens de laatste evenementen, het WK en het Europees Kampioenschap, stappen heeft gezet. Ze staan op de rand, ze zijn echt dichtbij. Ze verloren een finale en bereikten een halve finale. Wanneer je elke twee jaar op deze niveaus komt, gaat het gebeuren. Het is behoorlijk vergelijkbaar met ons - we waren dichtbij en uiteindelijk hebben we het gewonnen. Geloof er gewoon in. Als ze het geloven, kunnen ze het doen, geloof erin en ze kunnen het doen."

Engeland is ingedeeld bij Slovenië, Denemarken en Servië op het EK 2024 in Duitsland, dat begint op 14 juni.

De aankomende vijf wedstrijden van het Engelse nationale team
De aankomende vijf wedstrijden van het Engelse nationale teamFlashshare
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen