Terzic wil Reus waardig afscheid geven: 'Op Wembley beginnen en eindigen'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Terzic wil Reus waardig afscheid geven: 'Op Wembley beginnen en eindigen'

Marco Reus klapt naar de fans
Marco Reus klapt naar de fans Profimedia
Marco Reus (34) verlaat Borussia Dortmund na 12 jaar aan het einde van het seizoen, maar een Champions League-finale op Wembley zou de cirkel rond maken van zijn carrière bij de club uit het Ruhrgebied, zei trainer Edin Terzic zaterdag.

Reus scoorde één keer en gaf nog eens twee assists in de 5-1 overwinning op Augsburg op zaterdag. Dortmund bereidt zich voor op de return tegen Paris St Germain in Frankrijk op dinsdag, na de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd in Duitsland eerder deze week.

De Duitsers, Champions League-winnaars in 1997, hopen hun eerste finale in de competitie te halen sinds 2013, toen ze verloren van Bayern München in Wembley Stadium.

Een terugkeer naar dat stadion voor de finale van dit jaar zou een passend slot zijn voor de Dortmund-carrière van Reus, zei Terzic.

'Levende legende'

"Ja, de circel zou rond zijn," zei Terzic. "Het was in zijn eerste seizoen bij Dortmund dat hij op Wembley speelde en het zou perfect zijn om daar terug te keren", vertelde Terzic op een persconferentie.

"Hij is een levende legende. Hij heeft alle andere verhalen in de schaduw gezet. Wat ik zou willen is dat het Marco Reus-feest nog een maand duurt en dat we nog een paar wedstrijden samen beleven", zei Terzic.

De Duitser, die in 2012 bij Dortmund kwam en ook tien jaar als jeugdspeler bij de club speelde, heeft 169 doelpunten gemaakt in 425 wedstrijden voor Dortmund en nog eens 130 assists gegeven.

Reus won twee DFB-Pokals, maar verzamelde geen andere grote titels en liep vorig seizoen op de laatste speeldag tergend genoeg zijn allereerste landstitel mis.

Dortmund staat vijfde in de Bundesliga met nog twee wedstrijden te gaan. Ze liepen het risico om volgend seizoen geen Champions League-voetbal te spelen voordat de overwinning op PSG de vijfde plek voor Duitsland in de competitie van volgend seizoen veiligstelde.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen