Bayern draait waardeloze generale voor Real-uit en ziet Stuttgart naderen

Meer

Stuttgart heeft de achterstand op Bayern verkleind
Stuttgart heeft de achterstand op Bayern verkleindAFP
Jeong Woo-yeong en Silas zorgden met hun late doelpunten voor een 3-1 overwinning en bezorgden VfB Stuttgart hun eerste thuisoverwinning tegen Bayern München sinds 2007, waardoor de hoop om als tweede te eindigen in de Bundesliga vóór Bayern levend bleef.

Met Champions League-kwalificatie veiliggesteld, zou een overwinning voor Stuttgart hen binnen twee punten van Der Rekordmeister op de tweede plaats brengen.

De gastheren begonnen perfect aan de wedstrijd toen Leonidas Stergiou halverwege de eerste helft de wedstrijd op zijn naam schreef en de bal over een oprukkende Manuel Neuer tikte.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenFlashscore

De joviale stemming in de Mercedes-Benz Arena verslechterde echter enigszins toen scheidsrechter Tobias Welz naar de stip wees nadat Bayern-speler Serge Gnabry in het strafschopgebied onderuit was gehaald door Waldemar Anton.

Ondanks een langdurige VAR-controle hield Harry Kane het hoofd koel vanaf 11 meter en schoot de Engelsman op typische wijze raak om de stand gelijk te trekken.

Kane viert zijn 36e competitiedoelpunt van het seizoen
Kane viert zijn 36e competitiedoelpunt van het seizoenAFP

Kane bleef ook in de tweede helft invloedrijk, dit keer als aanjager. De spits verstuurde een dieptepass op Eric Maxim Choupo-Moting, die recht op doel afkon. Helaas voor Bayern had de veteraanniet de kalmte om de bal in het netje te werken, waardoor zijn inzet naast de paal belandde.

Aan de andere kant kwam Deniz Undav dichtbij, maar zijn schot werd gered door Neuer. De veerkracht van de Bayern-doelman weerhield Stuttgart er niet van om aan te dringen op de overwinning, die er uiteindelijk zeven minuten voor tijd kwam. Jeong kwam te laat bij de achterste paal en werd eruit gepikt door een voorzet van collega-invaller Silas.

De aangever werd al snel doelpuntenmaker, toen Silas diep in de blessuretijd een verdiende overwinning op het scorebord zette.

Silas maakt de wedstrijd af
Silas maakt de wedstrijd afAFP

De overwinning betekent dat de mannen van Sebastian Hoeneß nu slechts één van hun 20 laatste thuiswedstrijden hebben verloren, terwijl Bayern zich nu moet herpakken voor de tweede wedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid op woensdag in het Santiago Bernabéu.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?