Kyren Wilson neemt controle over van Gilbert in halve finale WK snooker

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Kyren Wilson neemt controle over van Gilbert in halve finale WK snooker

Kyren Wilson tijdens zijn halve finale tegen David Gilbert
Kyren Wilson tijdens zijn halve finale tegen David Gilbert Profimedia
Kyren Wilson nam vrijdagavond een indrukwekkende 14-10 voorsprong op David Gilbert in hun halve finale van het WK snooker.

De wedstrijd - gespeeld voor een volgepakt Crucible Theatre - was in evenwicht bij 8-8 na de eerste twee sessies. Beide spelers bleven hun vaardigheden tonen met halve century breaks vroeg op vrijdag.

Het keerpunt kwam echter toen Wilson tijdens de avondsessie profiteerde van ongeforveerde fouten van Gilbert. Wilson rijgde breaks van 93, 51 en 88 aaneen om vijf frames op rij te winnen voordat Gilbert wist te reageren met een briljante 101 break.

Deze best-of-33 wedstrijd wordt zaterdagmiddag hervat, waarbij Wilson slechts drie frames nodig heeft om de finale te bereiken. Na een overtuigende overwinning op John Higgins had de 32-jarige Wilson aanvankelijk moeite om los te komen van Gilbert, de laatst geplaatste speler in het toernooi.

Een gemiste zwart in het 19e frame van Gilbert bleek kostbaar en de daaropvolgende fouten leken het vertrouwen van Gilbert te ondermijnen. Wilson profiteerde optimaal van deze verschuiving in het momentum en toonde zich met elk frame sterker.

Hoewel Gilbert's late century break voor een sprankje hoop zorgde, staat hem zaterdag een gigantische taak te wachten om de finale van zondag te bereiken.

De andere halve finale staat gelijk op 8-8 tussen Stuart Bingham, de wereldkampioen van 2015, en Jak Jones.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen