Kyren Wilson domineert David Gilbert en bereikt tweede WK-finale

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Kyren Wilson domineert David Gilbert en bereikt tweede WK-finale

Kyren Wilson viert het winnen van zijn halve finale tegen David Gilbert
Kyren Wilson viert het winnen van zijn halve finale tegen David GilbertProfimedia
Kyren Wilson domineerde David Gilbert zaterdagmiddag met 17-11 en boekte zo zijn tweede WK-finale in de Crucible.

De 32-jarige Engelsman nam vrijdag op meesterlijke wijze de controle over en bouwde een 14-10 voorsprong op. Wilson behield vervolgens zijn momentum gedurende de middagsessie van zaterdag om de overwinning veilig te stellen.

"Toen ik aan dit evenement begon, had ik niet het beste seizoen en opeens zegt iedereen dat ik de favoriet ben en ik moet met die druk omgaan," vertelde Wilson aan de BBC. "Ik ben me daar heel bewust van, maar Dave had ook het volste recht om mij te verslaan. Dave is een stijlvolle cueïst, slaat de bal ongelooflijk goed en ik moest gewoon proberen te voorkomen dat hij in zijn ritme kwam."

"Het voelde alsof ik gisteren de rug van de wedstrijd brak en ik was er erg op gefocust om het voordeel naar huis te slaan. Ik wist niet eens waar het eerst om ging. Ik bleef gewoon spelen", zo vervolgde Wilson.

"Je verliest wat voor dag het is. Ik heb veel mensen gehad die me mentaal hebben geholpen met een paar dingen. Ik heb vannacht acht en een half uur geslapen, dus God helpe me als ik thuiskom en weer met de kinderen moet omgaan."

Ondanks dat Gilbert het eerste frame stal met een prachtige 70 break, profiteerde Wilson, de enige overgebleven geplaatste speler van het toernooi, van de fouten van zijn tegenstander en won de volgende twee frames.

De nummer 12 van de wereld Wilson bezegelde de overwinning met een 67 break nadat Gilbert een cruciale rood miste op 49. Hij wacht nu op de winnaar van het toernooi.

Hij wacht nu op de winnaar van de andere halve finale tussen de Welshman Jak Jones en 2015 kampioen Stuart Bingham.

Jones heeft momenteel een 13-10 voorsprong en hun best-of-33 wedstrijd wordt later vandaag om 20.00 uur afgesloten.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen