RKC verspeelt hele dure punten in strijd om handhaving, Utrecht loopt niet in op Ajax

Meer

RKC'er Seuntjes baalt na tegentreffer tegen Utrecht
RKC'er Seuntjes baalt na tegentreffer tegen UtrechtProfimedia
RKC Waalwijk heeft in de strijd om handhaving hele dure punten laten liggen. Tegen FC Utrecht verspeelden de Brabanders twee keer een voorsprong en daarmee blijven ze op de zestiende plek, de plek voor de nacompetitie. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2 en daardoor komt RKC op 25 punten, één minder dan Excelsior. Utrecht had ook graag willen winnen in de strijd om plek 5. Het gat met Ajax blijft drie punten.

Utrecht kreeg de eerste kleine kans van de wedstrijd. Na vijf minuten kon Sam Lammers een vrije doortocht maken tot de zestien ongeveer en loste daarna een schot. Maar zijn inzet was veel te slap en niet in de hoek en rolde dus in de handen van Etienne Vaessen. RKC en Utrecht konden in het eerste kwartier verder geen gevaar stichten tot Utrecht een vrije trap kreeg van een kleine 25 meter van het doel. Can Bozdogan ging achter de bal staan, maar ook zijn schot vloog in de handen van Vaessen. Het was vooral inkomen in het begin van de wedstrijd. RKC kon maar moeilijk over de middenlijn komen. In de 22e minuut kwam het eerste gevaarlijke moment voor de thuisploeg. Chris Lokesa werd diep gestuurd aan de rechterkant en ging om doelman Vasilis Barkas heen, maar de bal werd van de lijn gehaald. En het doelpunt had was anders toch niet doorgegaan, want de vlag ging omhoog voor buitenspel.

Eén kans, één goal

Uit het niets kwam RKC op een hele belangrijke 1-0. David Min kreeg de bal voor de voeten en schoot buiten de zestien knap in de rechterhoek. Zo waren 6 van de laatste 8 goals van RKC allemaal uit schoten buiten de zestien. De VAR moest er nog naar kijken, maar keurde de goal goed. Utrecht kreeg de beste kan net voor rust. In de 38e minuut kreeg Lammers een kopkans door slecht verdedigen, maar Vaessen bokste de bal weg. Bozdogan mocht nog uithalen vanaf de zestien, maar dat schot werd geblokt door Dario van den Buijs en de derde kans was voor Oscar Fraulo, maar die schoot hard over. Dat was ook het laatste wapenfeit van de eerste helft. De supporters van Utrecht zongen dat ze wakker moesten worden en daar hadden ze alle reden toe. Het was zwak en inspiratieloos in de eerste helft.

RKC viert een doelpunt tegen Utrecht
RKC viert een doelpunt tegen UtrechtProfimedia

Leukere tweede helft

In de tweede helft werd het gelijk al een stuk leuker door een vroege kans van RKC. Na een halve minuut schoot Lokesa vanaf de rechterkant op doel, maar zijn inzet werd door Barkas gekeerd. Vijf minuten na rust volgde ook de tweede kans. Een voorzet werd bij de tweede paal richting doel gekopt, maar Barkas kon de bal net uit het doel tikken. Zo bracht de keeper al tot twee keer toe redding. In de 56e minuut kreeg Utrecht de grootste kans van de wedstrijd. Een fraaie combinatie eindigde bij Lammers. Hij kon van dichtbij de bal intikken, maar Vaessen bracht heel knap redding. Ook in de rebound kon niet gescoord worden. De wedstrijd kwam steeds meer los, want in de tegenstoot kreeg Mats Seuntjes een kans op de 2-0. Net buiten de zestien had hij een vrije schietkans, maar zijn inzet was te zwak en rolde in de handen van Barkas. Na een uur spelen werd het gelijk. Bozdogan kreeg de bal uit een voorzet van links bij de tweede paal en kon vrij inschieten. Invaller Othman Boussaid gaf de goede voorzet en zo pakte de wissel dus goed uit: 1-1.

Wissels pakken goed uit

Ook een wissel van Henk Fraser pakte geweldig uit, want Richonell Margaret maakte kort na de 1-1 de 2-1. In een snelle counter gaf Min de bal af aan Margaret die op de keeper af kon. Hij schoot de bal onder Barkas door en maakte zo een hele belangrijke 2-1. Utrecht kreeg een kreeg een kwartier voor tijd een kans op de gelijkmaker. Boussaid kreeg een afvallende bal uit een hoekschop voor de voeten, maar lepelde de bal over. Even later werd het wel 2-2. Lammers wurmde zich door twee verdedigers en schoot in de zestien raak. Lammers scoorde daarmee voor de zevende wedstrijd op rij voor Utrecht. Lammers scoorde ook nog in de 90e minuut, maar deed dat vanuit buitenspelpositie en dus ging de 2-3 niet door. Bij 2-2 bleef het uiteindelijk en daardoor pakten beide ploegen een punt.