Aanvoerder Van Ginkel teleurgesteld: 'Het is hier best wel een zooitje geworden'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Aanvoerder Van Ginkel teleurgesteld: 'Het is hier best wel een zooitje geworden'

Aanvoerder Van Ginkel had wat anders voor ogen toen hij terugkeerde bij Vitesse
Aanvoerder Van Ginkel had wat anders voor ogen toen hij terugkeerde bij VitesseANP
Marco van Ginkel ziet zichzelf volgend seizoen niet meer bij Vitesse voetballen. "Ik voel mezelf hartstikke goed", zei de 31-jarige middenvelder na een zege op Fortuna Sittard (3-2). "Maar ik had iets anders voor ogen toen ik hier terugkeerde met jongens als Davy Pröpper en Eloy Room. Het is hier best wel een zooitje geworden."

Vitesse degradeert dit seizoen na 35 jaar uit de Eredivisie. Maar veel erger nog is dat de club moet vrezen voor een proflicentie. Vitesse heeft een schuld van 18,9 miljoen euro en moet voor 15 juni een begroting inleveren waar de licentiecommissie van de KNVB mee kan leven. Vitesse verloor ruim een week geleden het laatste beetje hoop op handhaving in de Eredivisie toen het 18 punten in mindering kreeg gebracht omdat nog steeds niet aan de eisen van de licentiecommissie is voldaan.

Van Ginkel speelde tien jaar in de jeugd van Vitesse en brak als prof door bij de club uit Arnhem. "Dan hou je van die club", weet de middenvelder die later voor Chelsea, AC Milan en PSV uitkwam. Na twee zware knieblessures is de middenvelder bij Vitesse op een lager niveau aan spelen. "Maar toch had ik er sportief meer van verwacht", zei hij.

Bezuinigen

Van Ginkel mocht tegen Fortuna Sittard invallen en maakte gelijk (2-2). "Ik geloof dat ik met zes doelpunten nu zelfs onze topscorer ben", lachte hij. "Mijn contract loopt af en ik heb nog niets van de club gehoord. De kans dat ik hier blijf, is klein. Voetballen in de eerste divisie is ook eigenlijk geen optie voor mij, want zoveel clubs spelen daar op kunstgras. Dat red ik niet meer."

Vitesse moet bovendien miljoenen euro's bezuinigen als het een proflicentie voor het volgende seizoen krijgt. "Ik voel me nog steeds fit", zei Van Ginkel. "Ik had kunnen beginnen tegen Fortuna maar de trainer heeft anders besloten. Daar was ik het uiteraard niet helemaal mee eens. Maar ik vind het mooi dat het publiek achter ons is blijven staan. De fans zijn het hele seizoen al best positief. Dat is knap. Ik verlaat Vitesse ook niet omdat ik ze in de steek wil laten. Dat is zeker niet het geval."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen