Vitesse redt de eer na vreselijke periode en wint thuis van Fortuna Sittard

Meer

Supporters van Vitesse tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard
Supporters van Vitesse tijdens de wedstrijd tegen Fortuna SittardProfimedia
Vitesse heeft na vele donkere weken weer iets van licht gezien. Thuis werd er namelijk met 3-2 gewonnen van Fortuna Sittard. De ploeg van Edward Sturing heeft daarmee weer een positief aantal punten. Fortuna lijkt door de nederlaag definitief niet meer mee te kunnen doen voor de play-offs om Europees voetbal.

Vitesse degradeerde al door het puntenaftrek dat ze kregen en begonnen de wedstrijd daardoor met -1 punt. Maar aan het spel was niet af te lezen dat ze waren gedegradeerd, want Vitesse begon prima aan de wedstrijd en kwam verdiend op voorsprong. Paxton Aaronson scoorde na een kwart wedstrijd en opende de score. Thomas Buitink was de aangever. Aaronson kreeg de bal in de zestien en speelde twee man op fraaie wijze uit en schoot de bal vervolgens in een leeg doel. Fortuna leek daardoor wakker geschud, want veel kansen volgden. In de laatste minuut van de eerste helft kwam loon na werken, want Inigo Cordoba scoorde de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links kwam op gelukkig wijze op het hoofd van de aanvaller, die van dichtbij binnen kon knikken. Met een 1-1 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

Een boeiende tweede helft

Maar zoals zo vaak dit seizoen vergooide Vitesse het alsnog. Het prima spel in de eerste helft werd al in een paar minuten teniet gedaan in de tweede helft. Fortuna kreeg een penalty en via Justin Lonwijk benutte die om er 1-2 van te maken. Fortuna kon het veldoverwicht echter niet belonen met een extra goal. Sterker nog het werd gelijk. Invaller Marco van Ginkel maakte er in de 68e minuut 2-2 van. Maar er was meer, want Vitesse draaide het dit keer helemaal om. Aaronson maakte een kwartier voor tijd de 3-2. Kacper Kozłowski kwam door aan de rechterkant, trok de bal goed terug en Aaronson kon daardoor de bal makkelijk in het net schuiven. Vitesse moest de laatste vijf minuten wel overleven met een man minder, want Giovanni van Zwam kreeg een tweede gele kaart na een harde tackle. Verder gebeurde er niks meer en dus won Vitesse met 3-2.

Statistieken Vitesse-Fortuna Sittard
Statistieken Vitesse-Fortuna SittardFlashshare

Door de overwinning heeft Vitesse nu twee punten, nadat het eerder een puntenaftrek van 14 kreeg. Daarmee blijven ze, en daar eindigen ze ook, achttiende. Fortuna Sittard blijft door de nederlaag steken op 35 punten en staat daarmee zeven punten achter nummer 9 Go Ahead Eagles. Het seizoen lijkt daarom voorbij voor de ploeg van Danny Buijs.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?