Spektakel in Dallas, goede zaken voor Knicks en Pacers, zon gaat onder voor Phoenix

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Spektakel in Dallas, goede zaken voor Knicks en Pacers, zon gaat onder voor Phoenix

Harden was in play-off-mode tegen de Mavs
Harden was in play-off-mode tegen de MavsProfimedia
De Los Angeles Clippers hebben de stand in de best-of-seven serie van de eerste ronde in de Western Conference play-offs tegen de Mavericks gelijk gezet. In Dallas wonnen de Clippers de vierde wedstrijd met 116-111.

Clippers @ Mavs

Dat gebeurde nadat Dallas een achterstand van 31 punten volledig had weggepoetst. Paul George en James Harden waren samen goed voor 66 punten van de Clippers. George maakte 26 van zijn 33 punten in de eerste helft en hij hielp de Clippers daarmee bij afwezigheid van Kawhi Leonard aan hun grote voorsprong.

Harden maakte 15 van zijn 33 punten in het vierde kwart, toen Dallas - onder leiding van Kyrie Irving en Luka Doncic - dreigden de grootste comeback in de NBA play-offs te evenaren.

Clippers @ Mavs
Clippers @ MavsNBA

Irving maakte 40 punten voor Dallas, waaronder een lay-up met 2:14 op de klok om Dallas voor het eerst sinds het eerste kwart op voorsprong te zetten: 104-103. Doncic noteerde een triple-double van 29 punten, 10 rebounds en 10 assists, maar in de slotminuten waren het George, Harden en de Clippers die zegevierden.

George maakte zijn eerste drie punten van de tweede helft om de Clippers op 107-105 te zetten. Harden benutte een bonus vrije worp en de Clippers gaven het niet meer weg.

“We kunnen niet met 3-1 achter de thuiswedstrijd ingaan,” zei Harden

Knicks @ Sixers

In Philadelphia maakte Jalen Brunson 47 punten, de meeste in een play-off-wedstrijd voor de New York Knicks ooit. Hij gaf ook 10 assists en bracht de 76ers van MVP Joel Embiid in een benarde situatie in de eerste ronde van de Eastern Conference play-offs.

De Knicks wonnen met 97-92 en kwamen in de best-of-seven serie op een 3-1 voorsprong. OG Anunoby maakte 16 punten en pakte 14 rebounds en hield Embiid in de tang.

Embiid kwam desondanks tot 27 punten en 10 rebounds, terwijl Tyrese Maxey 23 punten maakte voor de 76ers.

Knicks @ Sixers
Knicks @ SixersNBA

Brunson was na afloop niet bezig met zijn record, maar des te meer met het feit dat de Knicks aanstaande dinsdag in eigen huis de serie kunnen beslissen.

“Ik blik terug als ik stop,” zei hij. “Maar serieus, het is nu geweldig en hielp ons te winnen. Maar het helpt ons niet nog verder.”

Bucks @ Pacers

In Indianapolis maakten de Indiana Pacers 22 driepunters tijdens de 126-113 overwinning op de gehavende Milwaukee Bucks. De Pacers kwamen daarmee op 3-1 in de serie.

Myles Turner maakte zeven driepunters op weg naar 29 punten en Tyrese Haliburton voegde 24 punten toe voor de Pacers, waar zes spelers de dubbele cijfers haalden.

De Pacers waren bijzonder efficiënt van afstand, meer dan 51% van hun driepuntspogingen gingen raak.

Bucks @ Pacers
Bucks @ PacersNBA

De Bucks, die andermaal zonder sterspeler Giannis Antetokounmpo speelden, moesten het ook doen zonder Damian Lillard en zagen Bobby Portis al in het eerste kwart de zaal uitgestuurd worden na een opstootje met Andrew Nembhard.

Brook Lopez maakte 27 punten voor de Bucks en Khris Middleton, die in het derde kwart zijn enkel verstuikte maar doorspeelde, kwam tot 25 punten. De Bucks zullen dinsdag in eigen huis proberen hun serie in leven te houden.

Wolves @ Suns

Voor Kevin Durant en de Phoenix Suns zit het NBA-seizoen erop. De Minnesota Timberwolves wonnen in Arizona ook de vierde ontmoeting.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen