Mavericks nemen eerste leiding in Dallas, Celtics komen op 2-1 bij Cavaliers

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Mavericks nemen eerste leiding in Dallas, Celtics komen op 2-1 bij Cavaliers

Luka Doncic leidt de Dallas Mavericks naar hun volgende overwinning.
Luka Doncic leidt de Dallas Mavericks naar hun volgende overwinning.AFP
Luka Doncic en de Dallas Mavericks hebben voor het eerst de leiding genomen in de halve finales van de play-offs in het westen van de NBA. De Texanen wonnen wedstrijd drie van de best-of-seven serie thuis tegen de Oklahoma City Thunder met 105-101 en staan nu 2-1 voor.

Luka Doncic scoorde 22 punten, 5 assists en 15 rebounds in de eerste thuiswedstrijd voor de Dallas Mavericks. De Sloveen had echter pijn na zijn optreden. Hij viel in een duel met zijn tegenstander Luguentz Dort en liep kneuzingen op aan zijn rechterknie en linkerenkel.

Hij had "overal pijn", vertelde Doncic aan ESPN na de laatste zoemer. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat de 25-jarige superster de komende wedstrijden zal missen door blessureleed: "Ik ben gewoon een vechter."

Naast Doncic waren ook P.J. Washington (27 punten) en Kyrie Irving (22 punten) van grote waarde voor de thuisploeg. Bij de Thunder leidde Shai Gilgeous-Alexander zijn team met 31 punten.

De Mavs verloren de eerste ontmoeting tegen de Oklahoma City Thunder, maar vochten zich daarna met succes terug. Maandagavond (plaatselijke tijd) kunnen de kampioenen van 2011 op matchpoint komen voor de Western Conference-finales.

Celtics nemen ook 2-1 voorsprong

De Boston Celtics liggen ook op koers. De recordkampioenen wonnen de derde wedstrijd van de serie op de Cleveland Cavaliers met 106:93 en vierden zo hun tweede overwinning.

Topster Jayson Tatum blonk uit met 33 punten en 13 rebounds, terwijl Jaylen Brown (28 punten) en Jrue Holiday (18) ook goede wedstrijden speelden. Aan de kant van de Cavaliers schitterde Donovan Mitchell met 33 punten.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen