Haaland scoort viermaal in zege voor Manchester City, Arsenal blijft in zicht

Meer

Erling Haaland viert feest met teamgenoten na het scoren van hun derde doelpunt
Erling Haaland viert feest met teamgenoten na het scoren van hun derde doelpuntAFP
Na vorig seizoen thuis tegen Wolverhampton Wanderers een hattrick te hebben gescoord, deed Erling Haaland er nog een schepje bovenop en hielp Manchester City aan een 5-1 overwinning in de Premier League.

The Citizens kwamen meteen op voorsprong en kregen al snel een penalty toen Rayan Aït-Nouri een overtreding beging op Joško GvardiolHaaland eiste de bal op en stuurde José Sá koelbloedig de verkeerde kant op om voor de tweede keer sinds zijn terugkeer van blessureleed te scoren en zijn ploeg al na 12 minuten op voorsprong te schieten.

Het duurde niet lang voordat de aanvaller opnieuw goed opkwam voor de voorzet van Bernardo Silva, hoewel zijn kopbal op indrukwekkende wijze werd afgekeurd door een uitgestoken hand van Sá.

Erling Haaland kopt het tweede doelpunt binnen.
Erling Haaland kopt het tweede doelpunt binnen.AFP

Er volgde een periode van volledige controle voor de gastheren, maar Wolves kwam uiteindelijk aan de bal en begon zelf vragen te stellen. Nathan Aké en Ederson maakten belangrijke ingrepen om gevaarlijke voorzetten tegen te houden.

De bezoekers verloren nog steeds de bal op eigen helft en Haaland strafte hen in de 35e minuut door Sá geen kans te geven toen hij boven Max Kilman uitkwam en Rodri's prachtige voorzet de onderhoek inkopte.

21ste hattrick voor Haaland

Haaland's hattrick liep een klein beetje vertraging op toen Nélson Semedo terugkwam om hem uit te dagen, maar er werd nog een penalty gegeven en omgezet, waardoor de Noor zijn 21ste hattrick scoorde.

Jean-Ricner Bellegarde werd na rust ingebracht en maakte al snel indruk met een voorzet die Hwang Hee-chan omspeelde nadat Ederson de bal verkeerd had ingeschat.

De doelman reageerde vrijwel direct met een pass op Foden, die Haaland vond, waarna de aanvaller Kilman omspeelde en op klinische wijze zijn 25e doelpunt van het seizoen scoorde.

Erling Haaland viert feest met Phil Foden na zijn vierde doelpunt
Erling Haaland viert feest met Phil Foden na zijn vierde doelpuntAFP

Sá leek geïrriteerd toen hij na een uur spelen nog een schot van Haaland over tikte. Boubacar Traoré en João Gomes kregen kort na elkaar een gele kaart, terwijl Wolves vocht om de score laag te houden.

Julián Álvarez verving Haaland en kwam drie minuten later samen met hem op het scorebord, terwijl Man City een clubrecord van 43 ongeslagen thuiswedstrijden in alle competities vestigde.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenOpta by Stats Perform

Toch zullen ze zich vooral focussen op de één punt achterstand op Arsenal met een wedstrijd achter de hand, terwijl ze op zoek zijn naar hun vierde achtereenvolgende landstitel. The Citizens verlengden ook de ongeslagen reeks van Wolves op de weg naar vijf wedstrijden.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?