Nog twee duels te gaan: dit valt er nog te behalen voor landskampioen PSV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Nog twee duels te gaan: dit valt er nog te behalen voor landskampioen PSV

PSV werd zondagmiddag voor de 25e keer landskampioen
PSV werd zondagmiddag voor de 25e keer landskampioenProfimedia
PSV is met nog twee speelronden voor de boeg voor de 25e keer landskampioen geworden. In Eindhoven en omstreken wordt er volop feest gevierd, maar er valt nog genoeg eer te behalen voor de kersverse titelwinnaar. Zowel individueel als qua team kunnen de nodige prijzen en records in de wacht worden gesleept om deze jaargang van extra glans te voorzien.

Topscorerstitel

In de eerste maanden van het seizoen was Santiago Giménez de productiefste speler van de competitie met Vangelis Pavlidis als grootste concurrent, maar de Mexicaan is inmiddels al even voorbij gestreefd door PSV-spits Luuk de Jong. De aanvoerder van de landskampioen heeft inmiddels 27 doelpunten voor zijn rekening genomen en staat daarmee op gelijke hoogte met Pavlidis.

Assistkoning

De kans dat de assistkoning van deze jaargang het shirt van PSV draagt, is ook aanzienlijk groot. De Jong en Joey Veerman voeren de lijst aan met respectievelijk vijftien en veertien beslissende passes, gevolgd door Feyenoorder Calvin Stengs met elf. PSV'er Malik Tillman staat op tien. Er zijn vier spelers met negen assists, maar daar zitten met Johan Bakayoko en Jordan Teze ook weer twee PSV’ers tussen.

Records

PSV werd in het seizoen 2018/19 de eerste club uit de Eredivisie die in de eerste 32 speelronden van de competitie tot scoren kwam. Met 31 duels op de teller kunnen de Eindhovenaren dat record in de komende speelronde evenaren en in de laatste twee duels kan het eventueel aangescherpt worden.

Het record voor minste tegendoelpunten kan niet meer worden verbroken en de meeste doelpunten ooit maken wordt eveneens een onrealistische missie. De kans dat PSV het record voor beste doelsaldo ooit uit de boeken schiet is daarentegen allesbehalve ondenkbaar. PSV heeft momenteel een doelsaldo van +88 en heeft nog drie wedstrijden de tijd om het record van +90 voorbij te gaan. Het huidige record staat op naam van Ajax en dateert van het seizoen 1997/1998.

Aantal zeges

Ajax slaagde er in de jaren ‘70 in om tweemaal in 30 van de 34 competitieduels te winnen. Als PSV de drie resterende duels allemaal naar zich toe weet te trekken, overlegt het dit seizoen dezelfde cijfers. Het record van meeste punten in één seizoen kan niet meer verbroken worden, maar nog wel geëvenaard. Ajax veroverde er in 1971/1972 liefst 63, wat omgerekend naar een driepuntensysteem neerkomt op een totaal van 93. PSV moet ieder resterend affiche winnen om op exact hetzelfde aantal uit te komen.

Slechts twee jaar geleden boekte PSV onder Roger Schmidt een andere Eredivisie-record. De Eindhovenaren hadden liefst 22 verschillende doelpuntenmakers in de competitie. Op dit moment hebben negentien spelers het net gevonden namens de landskampioen, maar mogelijk krijgen de reserves meer kansen nu de titel officieel binnen is. Wisselspelers als Tygo Land en Armando Obispo zouden de komende weken bijvoorbeeld nog hun duit in het zakje kunnen doen.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen