Los Angeles Lakers maken ontslag van hoofdcoach Darvin Ham officieel

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Los Angeles Lakers maken ontslag van hoofdcoach Darvin Ham officieel

Darvin Ham is ontslagenals coach van de Lakers.
Darvin Ham is ontslagenals coach van de Lakers.Getty Images via AFP
De Los Angeles Lakers hebben officieel gemaakt wat een publiek geheim was sinds hun uitschakeling in de NBA play-offs: het ontslag van hun coach, Darvin Ham.

Het waren twee seizoenen vol blauwe maandagen en schaduwen, met de titelwinst in het nieuwe In-Season Tournament halverwege het seizoen in Las Vegas, maar dat was niet genoeg voor de coach van Los Angeles om zijn baan te behouden na het volgende fiasco tegen de Denver Nuggets.

"We hebben grote waardering voor Darvin's inspanningen namens de Lakers en erkennen de vele prestaties van de afgelopen twee seizoenen, waaronder de opmerkelijke run naar de Western Conference Finals van vorig jaar", zei Lakers vice president of basketball operations en general manager Rob Pelinka.

 "We willen Darvin allemaal bedanken voor zijn toewijding en positiviteit. Hoewel het een moeilijke beslissing was om te nemen, is dit de beste manier van handelen na een volledige evaluatie van het seizoen. Deze organisatie zal zich onverminderd blijven inzetten om kampioenenbasketbal te leveren aan Lakers-fans over de hele wereld."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen