Knicks en Pacers winnen de zesde wedstrijd en hun serie tegen 76ers en Bucks

Meer

Jalen Brunson in actie voor de Knicks tegen de 76ers
Jalen Brunson in actie voor de Knicks tegen de 76ersAFP
Jalen Brunson scoorde 41 punten en de New York Knicks hielden stand voor een 118-115 overwinning op de Philadelphia 76ers, waardoor ze een 4-2 zege van de serie boekten en een tweede ronde van de NBA play-offs reserveerden met de Indiana Pacers, die eerder hun serie met de Milwaukee Bucks succesvol afsloten.

Het was spannend tot de laatste seconde in Philadelphia, waar Knicks forward Josh Hart, gevoed door Brunson, een driepunter maakte en New York op 114-111 zette met nog 25,6 seconden te spelen. Sixers-ster Joel Embiid bracht de achterstand een paar seconden later terug tot één met een driving layup, maar beging toen een overtreding en de Knicks maakten het af met vrije worpen van Donte DiVincenzo en Brunson.

Brunson zei dat nadat het de Knicks niet lukte om de 76ers thuis te verslaan in wedstrijd vijf, ze wisten dat ze een snellere start nodig hadden in deze wedstrijd. Ze leidden met 22 punten in het eerste kwart, maar zagen de 76ers terugkomen tot een voorsprong van drie bij rust en hun voorsprong vergroten tot maar liefst 10 in het derde kwart. “Natuurlijk vochten ze terug en namen ze de leiding, maar die goede start hielp ons. De manier waarop we bleven vechten, dat is waar we het het hele jaar al over hebben -- ervoor zorgen dat we blijven vechten, wat er ook gebeurt. Het maakt niet uit wat de situatie is, we blijven bij elkaar, we blijven vechten.”

Statistieken 76ers - Knicks
Statistieken 76ers - KnicksFlashshare

Brunson voegde 12 assists toe, DiVincenzo scoorde 23 punten met twee steals en drie blocks en OG Anunoby droeg 19 punten bij. Hart eindigde met 16 punten en 14 rebounds en hoorde het gejuich van de Knicks-fans die naar Philadelphia waren afgereisd, ondanks het feit dat de eigenaars van de 76ers 2.500 kaartjes hadden gekocht op de secundaire markt om te proberen de invasie van New York-supporters te beperken die Embiid irriteerde tijdens wedstrijd vier.

Embiid, de Meest Waardevolle Speler van vorig seizoen wiens campagne werd verstoord door een knieoperatie in februari, scoorde 39 punten en pakte 13 rebounds. Buddy Hield voegde 20 punten toe, maar Tyrese Maxey, die 46 punten scoorde in de overwinning van dinsdag, bleef steken op 17 punten. De Knicks, die voor het tweede seizoen op rij door zijn naar de tweede ronde, ontvangen de Pacers maandag in de eerste wedstrijd van hun serie.

Doorzettingsvermogen

De Pacers drongen door tot de halve finales van de Eastern Conference met een overtuigende 120-98 overwinning op de Bucks, waardoor een 4-2 seriezege werd behaald. Nadat ze er dinsdag niet in slaagden om de uitgeputte Bucks uit te schakelen, lieten ze vandaag hun uptempo aanval weer gelden en namen snel afstand na een achterstand van zeven punten in de openingsminuten in Indianapolis.

All-Star guard Tyrese Haliburton zorgde voor een double-double van 17 punten en 10 assists, maar het was reserve guard Obi Toppin die de Pacers aanvoerde met 21 punten, het hoogste aantal tijdens de play-offs. T.J. McConnell voegde 20 punten toe vanaf de bank, samen met negen assists en vier steals. De reserves van de Pacers droegen maar liefst 50 punten bij. “Ik ben zo trots op het doorzettingsvermogen,” zei Haliburton over Toppin en McConnell. “Het is duidelijk dat geen van beiden een echt goede wedstrijd had afgelopen wedstrijd -- niemand van ons had dat. We reageerden gewoon op de juiste manier.”

Statistieken Pacers - Bucks
Statistieken Pacers - BucksFlashshare

Indiana leidde met 12 punten bij rust en nadat de Bucks de achterstand hadden teruggebracht tot zeven na een layup van Brook Lopez met nog 1:05 te gaan in het derde kwart, zorgden de Pacers voor een 11-0 reeks en verdwenen uit zicht in de laatste periode. Achtvoudig All-Star Damian Lillard keerde terug van twee wedstrijden blessureleed en leidde de Bucks met 28 punten. Lopez en Bobby Portis scoorden elk 20 punten, maar met tweevoudig NBA Meest Waardevolle Speler Giannis Antetokounmpo nog steeds aan de kant door een kuitblessure die hij eind van het reguliere seizoen opliep, konden de Bucks geen antwoord vinden.

De Bucks, die in 2021 de titel wonnen, verloren voor het tweede seizoen op rij in de eerste ronde nadat ze vorig jaar van Miami verloren. De Pacers hadden geen play-offserie meer gewonnen sinds 2014, toen ze de finale van de Eastern Conference bereikten.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?