Jong FC Utrecht heeft nog vier treffers nodig om diepterecord te voorkomen

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Jong FC Utrecht heeft nog vier treffers nodig om diepterecord te voorkomen

Jort van der Sande maakte in de heenwedstrijd drie treffers en mocht de bal (rechts) houden
Jort van der Sande maakte in de heenwedstrijd drie treffers en mocht de bal (rechts) houdenProfimedia
Jong FC Utrecht snakt toch overduidelijk naar het einde van de competitie en speelt maandagavond de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, dat zich juist opmaakt voor de play-offs. Het duel begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wouter Wiersma.

Jong FC Utrecht heeft sinds de zege op SC Cambuur al negen wedstrijden op een rij niet gewonnen en behaalde in die fase bovendien ook maar één punt. De allerlaatste plek op de ranglijst van de KKD is bijna een zekerheidje met 24 punten uit 35 duels en een achterstand van negen punten op de concurrentie. Maar voor degradatie hoeven de mannen van Ivar van Dinteren niet bang te zijn, want Jong Sparta en Jong Almere eindigen niet bij de top-2 in de Tweede Divisie.

De selectie van Jong FC Utrecht blijft natuurlijk ook vooral bedoeld als aanvulling en ondersteuning van het FC Utrecht 1 van trainer Ron Jans, dat volop meestrijd in de Eredivisie en zelfs nog zich heeft op Europees voetbal. Dat de ploeg voor de derde keer in zeven pogingen op de laatste plek eindigt, is bijzaak in de Domstad. Het (laagste) puntenaantal van 23 in 2018/2019 is bovendien al overtroffen. Wel dreigt de ploeg met 29 doelpunten onder het (laagste) aantal treffers van afgelopen seizoen (33) te blijven.

Tegenstander

ADO Den Haag heeft totaal andere zorgen en uitdagingen in de subtop van de ranglijst. Een inzinking op driekwart van de rit zorgde ervoor dat de strijd om directe promotie losgelaten moest worden. Sinds eerder deze april-maand zijn de bakens verzet en is de focus verlegd op het winnen van de play-offs. De vijfde plek ligt binnen handbereik en lijkt sterk uit te draaien op een tweestrijd met De Graafschap.

Bij eventuele winst in die dubbele confrontatie zal de ploeg van trainer Darije Kalezic het in de halve finales opnemen tegen RKC, Excelsior of Volendam. De gedachten zullen onvermijdelijk teruggaan naar de dramatische play-offs van 2022 waarin ADO via winst op ADO en FC Eindhoven een finale afdwong tegen Excelsior, maar uiteindelijk na strafschoppen promotie in één seizoen misliep.

Eerdere duels tussen Jong Utrecht en ADO Den Haag
Eerdere duels tussen Jong Utrecht en ADO Den HaagFlashsha.re

Eerder dit seizoen eindigde ADO-Jong Utrecht in 6-0. Daarmee kwam een eind aan een reeks van drie wedstrijden die in 1-1 eindigden. De enige uitzege van ADO bij Jong Utrecht dateert van 6 december 2021 en werd destijds gespeeld zonder publiek.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen