Bologna pakt na rood Sam Beukema alsnog een punt in thuisduel met Udinese

Meer

Alexis Saelemaekers scoorde de 1-1
Alexis Saelemaekers scoorde de 1-1ANP
Bologna is er in de Serie A niet in geslaagd nummer 3 Juventus op de ranglijst te passeren. Het team van coach Thiago Motta kwam voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

De Argentijn Martín Payero zette Udinese in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Bologna moest vanaf de 64e minuut verder met een man minder, nadat voormalig AZ-verdediger Sam Beukema in korte tijd twee keer geel kreeg. De thuisploeg pakte dankzij Alexis Saelemaekers toch nog een punt. De Belg schoot de bal vanuit een vrije trap van grote afstand over keeper Maduka Okoye, die eerder voor Sparta uitkwam.

Naast Beukema had ook Joshua Zirkzee een basisplaats. De spits kreeg een kwartier voor tijd geel.

Champions League

Bologna blijft op de vierde plaats staan met 8 punten voorsprong op nummer 6 Lazio. De eerste vijf clubs uit de Serie A plaatsen zich voor de Champions League. Udinese blijft vechten tegen degradatie.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?