Atalanta schuift op richting ticket Champions League na puntenverlies AS Roma

Meer

Ademola Lookman heeft zojuist de 2-0 gemaakt
Ademola Lookman heeft zojuist de 2-0 gemaaktANP
Atalanta is weer volop in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen. Trainer Gian Piero Gasperini zag zijn elftal Empoli met 2-0 aan de kant zetten. AS Roma, de huidige nummer 5, speelde met 2-2 gelijk bij regerend kampioen Napoli.

Mario Pasalic maakte kort voor rust, uit een strafschop, het eerste doelpunt voor Atalanta. De Nigeriaanse Ademola Lookman verdubbelde in de beginfase van de tweede helft de voorsprong. Aanvoerder Marten de Roon werd in de 56e minuut gewisseld. Hans Hateboer en Teun Koopmeiners kwamen in de loop van de tweede helft als invallers binnen de lijnen. Mitchel Bakker was en bleef reserve. Atalanta speelt donderdag in de halve finale van de Europa League bij Olympique Marseille.

Bij Napoli tegen Roma vielen alle vier de doelpunten in het laatste half uur. Paulo Dybala benutte in de 59e minuut een penalty voor Roma: 0-1. Mathías Olivera maakte al snel gelijk, waarna Victor Osimhen voor Napoli scoorde uit een strafschop: 2-1. Invaller Tammy Abraham kopte Roma in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog langszij (2-2).