Koploper Arsenal boekt nipte zege bij grote rivaal en viert St Totteringham's Day

Meer

Thomas Partey (L), Martin Odegaard en Gabriel Martinelli vieren de overwinning
Thomas Partey (L), Martin Odegaard en Gabriel Martinelli vieren de overwinningProfimedia
Arsenal heeft dankzij een krappe zege in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur goede zaken gedaan in de Engelse titelstrijd (2-3). De koploper was in de eerste helft uiterst effectief, met drie treffers uit twee schoten op doel. Dankzij een eigen doelpunt van Pierre-Emile Højbjerg en goals van Bukayo Saka en Kai Havertz leidden de 'Gunners' al met 3-0 bij rust.

Arsenal staat met nog drie duels te gaan eerste met 80 punten. Manchester City speelt nog vijf keer en moet daarin een achterstand van 4 punten goedmaken. Tottenham staat in de strijd om een Champions League-ticket 7 punten achter op concurrent Aston Villa, maar heeft nog wel twee duels meer te spelen.

Na het eigen doelpunt van Højbjerg dacht Oranje-international Micky van de Ven in de 22e minuut gelijk te maken, maar de videoscheidsrechter zag dat hij daarbij buitenspel stond. In plaats daarvan kwam Arsenal vijf minuten later op 2-0 door een rake schuiver van Bukayo Saka.

Corner

De 3-0 van Kai Havertz kwam weer uit een corner. Geen enkele andere ploeg uit de vijf Europese topcompetities scoorde dit seizoen vaker uit een standaardsituatie dan de ploeg van trainer Mikel Arteta (veertien keer).

Na een fout van doelman David Raya maakte de Argentijn Cristian Romero in de 64e minuut de 3-1. De slotfase werd nog spannend na de aansluitingstreffer van Son Heung-min in de 87e minuut uit een strafschop, die werd gegeven op aanraden van de videoscheidsrechter. Het slotoffensief leverde Tottenham geen punt meer op. Door de overwinning is het vandaag St Totteringham's Day: de dag dat de Spurs hun rivaal niet meer kunnen inhalen op de ranglijst.

Bournemouth - Brighton

Justin Kluivert droeg bij aan de 3-0-zege van nummer 10 Bournemouth op nummer 12 Brighton & Hove Albion. Voormalig Eredivisiespelers Marcos Senesi en Enes Ünal maakten de eerste twee doelpunten.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?