Gesleep met schilden in de laatste twee speelronden van de KKD

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesleep met schilden in de laatste twee speelronden van de KKD

Almere City FC was in het seizoen 2022/2023 één van de periodekampioenen
Almere City FC was in het seizoen 2022/2023 één van de periodekampioenenANP
De drie winnaars van de periodes in de Keuken Kampioen Divisie hebben een Bronzen Kampioensschild ontvangen: Roda JC, Willem II en FC Groningen. Op vrijdag 10 mei zal het laatste Bronzen Schild worden uitgereikt. Het Zilveren Kampioensschild staat komende vrijdag, 3 mei, klaar in Dordrecht, net als de Kampioensschaal.

Vrijdagavond bij FC DordrechtWillem II kan Willem II promotie afdwingen en daarmee het Zilveren Kampioensschild in de wacht slepen. Ook bij Roda JCSC Cambuur is zo’n zilveren schild aanwezig voor het geval dat Roda JC definitief afrekent met FC Groningen op die speeldag. Roda moet daarvoor winnen en Groningen verliezen.

Stand aan kop van de vierde periode in de KKD
Stand aan kop van de vierde periode in de KKDFlashsha.re

En dan is er nog de Kampioensschaal. Die gaat vrijdag 3 mei mee naar Dordrecht voor het geval dat Willem II kampioen wordt. Mochten de Tilburgers het kampioensfeest nog even uitstellen dan zullen er op vrijdag 10 mei schalen aanwezig zijn in het Koning Willem II Stadion (waar Willem II tegen Telstar speelt) en in Euroborg, waar FC Groningen – Roda JC wordt afgewerkt. Ook een Bronzen Kampioensschuld zal in beide stadions aanwezig zijn.

Stand in de KKD na 36 van de 38 speelronden
Stand in de KKD na 36 van de 38 speelrondenFlashsha.re

Op het kampioensdiner op woensdag 15 mei krijgt de Keuken Kampioen Divisie-kampioen ook nog een Gouden Kampioensschild. Het team dat uiteindelijk de play-offs wint, krijgt op zondag 2 juni ook nog zo’n Gouden Kampioensschild. Door de huidige stand in de vierde periode zullen de nummers 3 tot en met 8 aan de play-offs deelnemen. Als Jong AZ bij de top-8 eindigt, gaat de nummer 9 van de KKD naar de play-offs.

Paringen play-offs

In de eerste ronde speelt de nummer 3 van de eindranglijst tegen de nummer 8 (of 9) en de nummer 4 tegen de nummer 7 (of 8). De nummers 5 en 6 spelen tegen elkaar. De winnaars van de beide eerstgenoemde paringen spelen in de halve finales tegen elkaar. De winnaar van 5 tegen 6 speelt tegen de nummer 16 van de Eredivisie. De finales van de play-offs zijn op dinsdag 28 mei en met zondag 2 juni 2024.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen